Најновије

Дачић: Недавно формирана Парламентарна група пријатељства са Пољском Вести

Председник Народне скупштине Ивица Дачић састао се са амбасадором Пољске у Србији Рафалом Перлом којег је информисао да је y Скупштини недавно формирана Парламентарна група пријатељства са Пољском и изразио жељу да се настави са даљим јачањем сарадње између две земље. 

Дачић je истакао да ће активности посланичких група пријатељства, али и размена билатералних посета на нивоу председника и чланова парламената, несумњиво допринети том јачању сарадње, када епидемиолошка ситуација то дозволи, саопштено je из Народне скупштине.

С обзиром на то да је ово први сусрет. амбасадор Пољске честитао је Дачићу избор за председника Народне скупштине и пожелео му пуно успеха у обављању те одговорне функције.

Председник парламента захвалио је на честиткама и рекао да ће се лично ангажовати, како би досадашња добра сарадња са Пољском наставила да се унапређује на свим нивоима, посебно у области парламентарне дипломатије. 

Дачић је истакао да су нас услови пандемије натерали да схватимо значај међусобне сарадње. Изразио је задовољство због сарадње коју две земље остварују и y оквиру контаката Вишеградске групе са западним Балканом.

Амбасадор Пољске је истакао да су односи две земље традиционално пријатељски, али да постоји простор за њихово даље унапређење. Подсетио је да је Пољска настојала да y најтежим тренуцима пандемије пружи помоћ и другим државама, као што је Србија и земље y региону.

Саговорници су разговарали и o могућностима ближе сарадње парламентарних делегација у оквиру међународних организација.

Извор: Политика