Најновије

Гостовање Ивице Дачића у емисији ”Амиџи шоу” на ТВ Пинк: Важно је да се друштвена осуда усмери ка силоватељима а не жртвама Вести

Председник Скупштине Србије и лидер СПС, Ивица Дачић приликом гостовања у емисији ”Амиџи шоу” на телевизији Пинк огласио се поводом јавних тврдњи глумице Милене Радуловић да ју је, док је још била малолетна, силовао наставник глуме Мирослав Мика Алексић.

-То је наишло на осуду друштва, тога је било пуно последњих година на светском нивоу. Жртве силовања су увек имале бојазан да ли да се некоме пожале и поднесу кривичне пријаве, јер често могу да наиђу на неразумевање и себи направе већу штету него што јесте. Зато овај потез заслужује подршку – каже Дачић.


Затим се осврнуо на казнену политику, за коју сматра да треба да буде оштрија.
-Понекад ми се чини да и казнена политика у овим областима треба да буде оштрија, чак и до кастрације. Највећи број силоватеља су и повратници, и то је дегенерисана људска природа и генерално гледано када неко од нас има такав случај, дође ти да реагујеш на најнижи могући начин, физички. За такве злочине не треба да буде самилости. Зато је важно да се друштвена осуда усмери ка силоватељима, а не да се поставља питање зашто су жртве до сада чекале да проговоре. Заслужује осуду целог друства – додао је Ивица и додао:
-То је злоупотреба моћи, положаја.

Дачић је током емисије препричавао анегдоте из времена док је још био министар спољних послова Србије, а једна је била посебно занимљива гледаоцима, али и навијачима Партизана..

Реч је о посети принца Алберта од Монака Србији, када је његов домаћин био управо Ивица Дачић који му је тада на поклон дао дрес Партизана.
На питање водитеља како је дошло до тога Дачић је дао кратко објашњење, уз приложену фотофрафију као доказ.

  • Он је био недавно у посeти нашој земљи и рекао ми је тада, као његовом домаћину, да је као мали добио дрес Партизана након једног гостовања црно-белих у Монаку и да је током читавог детињства носио тај дрес, на физичком и док је играо фудбал. Био је пресрећан због поклона јер се тако присетио своје младости – испричао је Дачић и додао:
  • Питао сам га да ли је чуо за Звезду, рекао ми је да никада није чуо за тај клуб – закључио је кроз осмех председник Скупштине Србије.

Извор: ТВ ПИНК