Најновије

Ружић и први просветни радници примили вакцину Вести

Кинеску вакцину “Синофарм” примили су министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и прва група просветних радника.

Они су вакцину примили на Београдском сајму, на највећем пункту за вакцинацију у главном граду.

Ружић је истакао да је ово велики дан за заједничку борбу са корона вирусом, која управо свеобухватном имунизацијом добија на динамици.

Како је рекао, један од најсензитивнијих делова друштва је васпитно-образовни систем, и зато је још једном позвао све просветне раднике, наставно и ненаставно особље, да се пријаве за вакцинацију преко е-управе.

“Држава брине да вакцина буде доступна свим грађанима. Вакцинација је цивилизавијска тековина и нико одговоран не може да изрази сумњу у вакцинацију. Зато је намера да што већи број људи буде вакцинисан, да се вратимо нормалном животу, заштитимо образовање наше деце и просветне раднике, али и економију и здравствени систем који је месецима пренапрегнут”, рекао је Ружић новинарима на Београдском сајму.

Он се захвалио волонтерима, којих је 24 из три средње медицинске школе, који помажу на сајму.

“Осећам се одлично. Примио сам кинеску, али примио бих сваку вакцину, јер је држава урадила много, ово је победа државе, имамо већ три регистроване вакцине”, рекао је Ружић.

Министар је истакао да сви просветни радници имају могућност да изаберу вакцину коју желе, додајући да лично сматра да греше сви који се опредељују на основу географског порекла, јер је најважније да вакцина има одобрење АЛИМС.

Ружић није имао прецизан податак о броју просветних радника до сада пријављених за вакцину, али је рекао да је та бројка до сада прешла 15.000.

Међу професорима који су данас примили цепиво из Кине су и директор Земунске гимназије Милош Бјелановић и Дејан Недић, директор Друге економске школе и председник Друштва директора школа Србије као и многи други.

Извор: Танјуг