Најновије

Дачић: Српска листа представља гарант очувања интереса српског народа на КиМ Вести

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић састао се са кандидатима за народне посланике у привременим косовским институцијама са којима је разговарао о предстојећим ванредним парламентарним изборима заказаним за 14. фебруар на Косову и Метохији. 

На састанку је истакнуто, да ће учешћем на овим изборима Српска листа потврдити одлучност српског народа са Космета да заједно са државним врхом Републике Србије настави борбу за опстанак и останак на простору јужне српске покрајине. 

“Поновна победа представника Српске листе потврдиће нашу већ јасну поруку такозваним приштинским властима да не могу да заплаше српски народ на КиМ у борби за своја вековна огњишта. Српски народ на храбар, достојанствен и демократски начин доказује исправност свих одлука које су донесене у циљу заштите српских интерса на Космету, а за које се и ја борим и за које сам се борио док сам био на месту министра спољних послова Републике Србије. Резултати председника Србије Александра Вучића и залагање Владе Републике Србије је најбољи деманти за све оне који су такве одлуке оспоравали и негирали”, рекао је овом приликом Ивица Дачић. 

Ивица Дачић, председник Социјалистичке партије Србије је  истакао да социјалисти са Косова и Метохије наступају са Српском листом како би удруженим снагама били јачи у очувању националних интереса, у остварењу мира и сигурности и бољег живота наших грађана на КиМ.