Најновије

Бранко Ружић: Добар одзив просветних радника на вакцинацију Вести

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић оценио је да је одзив просветних радника на имунизацију добар и додао да је током данашњег дана њих 8.000 примило вакцину против корона вируса.

Министар је истакао да је држава обезбедила вакцине док у многим државама имунизација још није ни почела, те да и даље улаже напоре да обезбеди додатне количине.

“Сачињен је план вакцинације и просветни радници су међу приоритетима, што није случај у многим земљама. Свима нама циљ би требало да буде да се вратимо нормалном животу и раду, а то можемо само вакцинисањем”, поручио је Ружић, наводи се у саопштењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Ружић је похвалио организацију на Сајму и осталим пунктовима за вакцинацију и захвалио здравственим радницима, запосленима у Канцеларији за информационе технологије и еУправу, волонтерима медицинских школа и свим другим укљученима у тај озбиљан посао.

Позвао је просветне раднике и остале грађане који се још нису пријавили да то учине (имунизација.еуправа.гов.рс), истичући да су вакцине безбедне и да су прошле све контроле релевантних институција.

Извор: Танјуг