Најновије

Учешће Ивице Дачића на Парламентарној скупштини Савета Европе Вести

Стална делегација Републике Србије при Парламентарној скупштини Савета Европе започела је данас своје учешће на првом делу редовног заседања за 2021. годину, које ће бити одржано од 25. до 28. јануара.

Парламентарна скупштина Савета Европе на почетку заседања верификовала је мандате члановима наше делегације, на чијем челу се налази председник Народне скупштине Ивица Дачић.
Током четири дана заседања посланицима ће се поред генералног секретара Савета Европе Марије Пејчиновић Бурић, обратити и министар спољних послова Немачке Хаико Мас, који председава Комитетом министара Савета Европе и Дидије Рејндерс, европски комесар за правосуђе.
Поред редовних тема, на дневном реду ће се наћи и дебата о вакцинама против корона вируса, а делегацијама ће се тим поводом обратити генерални директор Светске здравствене организације Тедрос Гебрејесус.
Због епидемиолошких разлога јануарско заседање Парламентарне скупштине Савета Европе организовано је у хибридном формату – делегацијама је остављена могућност да отпутују у Стразбур и физички присуствују заседању или да учествују путем видео-конференцијске везе. Стална делегација Србије, као и већина делегација, учествоваће на овом заседању путем видео конференције.

Извор: Парламент