Најновије

Никодијевић: Данас очекујемо рекордан број вакцинисаних грађана на Београдском сајму Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић изјавио је да се очекује рекордан број вакцинисаних грађана на Београдском сајму. Он је за ТВ Прва прецизирао да се данас очекује вакцинација између 7.000 и 8.000 грађана. 

– Сви пунктови раде с капацитетом до 10.000 пријема дневно. До данас је у халама 3 и 11 вакцинисано више од 25.000 грађана – навео је Никодијевић. 

Он је додао да нема већих задржавања грађана. 

– Сви који су се пријавили путем портала Е-управа биће вакцинисани. Заинтересованост за вакцинацију је изузетно велика и ускоро ће доћи до преклапања вакцинације и ревакцинације, па ће нам бити потребни дупло већи капацитети – најавио је председник градског парламента. 

Никодијевић је најавио ревакцинацију грађана за десетак дана. 

– Из тог разлога отварамо нове пунктове. Први пункт ће бити у Белекспоцентру на Новом Београду. То је хала која испуњава све потребне услове и биће приступачна Земунцима и Новобеограђанима. У току је опремање ове хале, а кроз неколико дана ће почети са радом. Други пункт који опремамо је у Борчи, где имамо нову здравствену установу – рекао је Никодијевић.

Додао је и да очекује да ће Завод за биоциде, који се налази на Бановом брду, ускоро постати трећи пункт и да ће сви заинтересовани грађани бити вакцинисани. 

– Имамо 17 локација за вакцинацију у домовима здравља, а трудимо се да суграђани старији од 75 година први добију поруку и буду вакцинисани у њиховом изабраном дому здравља, који је за њих приступачнији од Сајма. Ниједан Београђанин не сме да остане невакцинисан само зато што није добро информисан или зато што није могао да се превезе до одређеног места за вакцинацију – закључио је Никодијевић и захвалио градским општинама, волонтерима и здравственим радницима. 

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд