Најновије

Никодијевић: Више од сто хиљада Београђана до сада примило вакцину Београд

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић рекао је да вакцинација на Београдском сајму протиче добро, да је велик број људи прошао кроз две хале, али да нема већих задржавања. 

– Систем добро функционише. Данас до 14 часова вакцинисало се 4.770 људи у две хале Београдског сајма и није било задржавања дужег од 15, 20 минута, колико траје читава процедура од регистрације, лекарског прегледа, преко добијања потврде од ИТ стручњака до самог процеса вакцинације. Задовољан сам како је систем осмишљен не само на Београдском сајму него и на другим пунктовима где се обавља вакцинација. Задовољни су и грађани, који су у великом броју заинтересовани да приме вакцину. Вакцинација на Београдском сајму одвија се већ другу недељу, а вакцину је примило више од четрдесет хиљада људи. Грађани цепиво могу да приме и на 17 пунктова при београдским домовима здравља, тако да смо до сада вакцинисали више од сто хиљада људи и по томе смо процентуално сигурно један од првих градова у Европи – рекао је Никодијевић. 

Он је грађанима који су вакцинисан поручио да немају бојазни јер су из истих серија обезбеђене и дозе за ревакцинацију. Од 8. фебруара очекује се да истовремено тече и вакцинација и ревакцинација када ће бити потребни и већи капацитети. 

– Због тога смо почели са отварањем нових пунктова за имунизацију, а први је у „Белекспоцентру” за грађане Новог Београда, Земуна и Сурчина. Хала је велика, сличног капацитета као Хала 3. Очекује се да током следеће недеље и она почне с радом. Имаћемо довољно пунктова и успећемо да одрадимо овај важан посао на најбољи могући начин – казао је Никодијевић. 

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд