Најновије

Никодијевић: Вакцинација од сутра и у Белекспоцентру Београд

Прву дозу вакцине грађани ће од сутра моћи да добију на новој локацији, у Белекспоцентру на Новом Београду која ујутру почиње са радом, изјавио је за Београдску хронику председник Скупштине града Никола Никодијевић.

– Ово је трећа велика хала где ће бити масовна вакцинација у Београду. Осим хала 3 и 11 Београдског сајма сада је то омогућено и у Белекспоцентру, што је пре свега приступачно  људима са друге стране Саве. Капацитет је сличан као и у хали 11, коју смо прву отворили, а то је око 3.500 људи по једној смени. У Белекспоцентру има 20 кабина за медицински преглед и 22 за вакцинацију. Идентично је опремљена као и хале на Београдском сајму, које су се претходних седмица показале да одлично функционишу и да грађани читав поступак пролазе без већих задржавања, за око 15 минута – појаснио је Никодијевић.

Како је навео, с обзиром на то да је сутра први дан сусрета вакцинације и ревакцинације очекује се већи број људи јер ће и једни и други примати вакцине.

– Да би задржали квалитет услуге и да не би било задржавања и гужве апелујемо на све суграђане да дођу на место и време које им је заказано путем е-управе, а које су добили смс-ом или на имејл. Уколико свако буде поштовао свој термин за вакцинацију или ревакцинацију систем који смо успоставили ће као и до сада беспрекорно функционисати – нагласио је Никодијевић и додао да опремање Здравствене станице у Бочи за потребе вакцинације почиње већ сутра.

Према његовим речима, грађани ће другу дозу вакцине примити на истој локацији на којој су примили и прву дозу.

– Дакле, на Новом Београду неће бити ревкацинације, већ ће се примати прва доза. Они који су прву дозу примили на Београдском сајму или у домовима здравља тамо ће од сутра бити и ревакцинисани – рекао је Никодијевић.

У Белекспоцентру сутра ће грађани примати кинеску вакцину, навео је Никодијевић и додао да су на Београдском сајму данас биле кинеска и руска, док је претходне недеље била и фајзерова вакцина.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд