Најновије

Роберт Ђукић: Ада Циганлија добија инклузивно дечије игралиште Београд

 В.Д. директор ЈП „Ада Циганлија“, Роберт Ђукић и градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишли су радове на изградњи инклузивног дечијег игралишта.

Том приликом, директор Ђукић је најавио да ће инклузивно игралиште бити завршено у мају месецу текуће године, захваљујући сарадњи Града Београда, ЈП „Ада Циганлија“ и Уницефа. На инвестицији вредној око пет милиона динара, ангажовани су ЈП „Ада Циганлија“ и ЈКП „Зеленило Београд“. Идејно решење дечијег игралишта, осмислио је Уницеф, заједно са студентима Архитектонског факултета.

Према речима в.д. директора Ђукића, ово игралиште је од посебног значаја, како за Аду тако и за град, јер је намењено свој деци, а посебно прилагођено малишанима са сметњама у развоју. Деца ће моћи на равноправан начин да стекну позитивно искуство игре, да уче и да се развијају без обзира на њихове разлике у физичком, интелектуалном и сензорном развоју.

ЈП „Ада Циганлија“ као друштвено одговорно предузеће, свакодневно ради на унапређењу и одржавању Аде Циганлије, а посебан осврт има ка најосетљивијим категоријама становништва, чије потребе подржава у плановима за будућност и даљем развоју највећег спортско рекреативног комплекса на отвореном у Београду.

Извор: ЈП “Ада Циганлија”

Категорије: Београд