Најновије

Никола Никодијевић: Данас почиње ревакцинација Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић изјавио је гостујући на ТВ Пинк да данас почиње ревакцинација и апеловао да се грађани придржавају протокола.

– Данас је први дан када ће се поклопити вакцинација и ревакцинација. Самим тим потребни су нам већи капацитети и то је био разлог за опремање „Белекспоцентра”. За претходне три недеље вакцину је примило више од 550.000 људи, којима ће у наредне три недеље бити потребна и ревакцина, док ће паралелно бити вакцинисано приближно исто толико нових грађана. Циљ нам је да у три-четири недеље имунизацијом буде обухваћено око милион људи. Ово је изузетно захтеван логистички подухват у који је укључено пуно служби које раде заједно – рекао је Никодијевић.

Он је подсетио да је у досадашњем току имунизације све прошло у најбољем реду, да није било гужви ни задржавања у халама 3 и 11 на Београдском сајму, али да ће и убудуће грађани бити обавештавани СМС поруком о времену и месту имунизације. Идеја је да, барем за сада, „Белекспоцентар” буде пункт само за вакцинацију, а да ревакцинација буде на месту примања прве дозе.

– Битно је да ревакцинација буде тачно оног дана када је назначено у СМС поруци. Како се не би пореметили термини осталих суграђана, изузетно је битно да се поштује заказано време. Слободно могу рећи да портал Е-управа функционише савршено. Поносимо се тиме што смо нашим грађанима омогућили да једним попуњавањем формулара добију вакцину, нарочито у тренутку када је цела Западна Европа у карантину и чија привреда не функционише. Оно што смо ми за кратко време успели да урадимо када је у питању вакцинација становништва, не може готово ни једна држава у Европи – додао је председник Скупштине Града Београда.

Никола Никодијевић је оценио да смо једна од привилегованих земаља у Европи, која је обезбедила довољну количину вакцина различитих произвођача, те да се у томе нисмо водили геополитиком него „интересом грађана”. Он је позвао грађане да се пријаве за вакцинацију, прецизирајући да вакцине имамо довољно.

Најавио је да ће и нови дом здравља у Борчи бити ускоро опремљен. Идеја је да се и ту уреди пункт за вакцинацију за житеље леве обале Дунава на Палилули.

– Уколико буде потребе, отворићемо и нове пунктове. Подсећам да постоје пунктови у домовима здравља у свим градским општинама, негде и више њих. Овај систем функционише у најбољем могућем реду – казао је Никодијевић.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд