Најновије

Никодијевић: „Белекспоцентар” опремљен, ускоро пункт у Борчи Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић рекао је за Танјуг да је новоотворени пункт за вакцинацију у „Белекспоцентру” у потпуности опремљен за потребе имунизације, а уједно и најавио отварање новог пункта у Борчи, који ће бити спреман за неколико дана. 

Никодијевић је рекао да је тренутно на располагању само кинеска вакцина, али и истакао да верује да ће од сутра или прекосутра грађани моћи да бирају врсту вакцине. 

– У „Белекспоцентру” је  вакцинисано око 1.700 грађана, што је веома добро имајући у виду да је овај пункт јуче почео са радом. Људи који раде у „Белекспоцентру” – лекари, медицинске сестре, волонтери, ИТ стручњаци, морали су да прођу кроз период адаптације и међусобног уходавања и верујем да ће на дневном нивоу у „Белекспоцентру” моћи да се вакцинише до 3.500 грађана – нагласио је Никодијевић. 

Према његовим речима, почиње опремање пункта у здравственој станици у Борчи, који ће у року од пет до шест дана бити спреман за рад. 

– Имамо апсолутно довољне капацитете за имунизацију грађана, који читав процес могу да „прођу” без проблема и већих задржавања. Захвалан сам свима који учествују у овом процесу, а то је прилично велики број људи – поручио је председник градске скупштине. 

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд