Најновије

Састанак Колегијума Народне Скупштине Републике Србије у Ваљеву, Ивица Дачић: Једина је жеља да Скупштина Србије не буде само у Београду Вести

Састанак Колегијума Народне скупштине Републике Србије одржана је данас у Ваљеву и то је први Колегијум који је организован ван седишта републичког парламента. Иначе састанци скупштинског Колегијума одржавају се сваког уторка.

Представници парламента, накод састанка Колегијума, разговарали су са начелником округа, градоначелником Ваљева и председницима општина. Председник Скупштине Србије Ивица Дачић је на конференцији за новинаре, након састанка Колегијума, рекао да су разговарали о темама које су важне за грађане, као што су реконструкција Ваљевске болнице, аерозагађења, регионални отпад, путеви, али и измена Закона о експлоатацији природних ресурса.
„Разговарали смо о промени Закона за коришћење ресурса, јер по важећем Закону сва накнада за коришћење ресурса (у случају Ваљева вода) иде Републици, а не враћа се општини“, рекао је Дачић.
Он је навео да је то вероватно остало још из времена Млађана Динкића који је све пребацио на републички ниво и да ће о тој теми разговарати са представницима Владе Србије.


На питање новинара зашто баш Ваљево и какав ће бенефит грађани имати од тога, Дачић је рекао да ће проблеме и предлоге Ваљеваца, које су данас чули, проследити надлежним органима.
„Ми не замењујемо Владу, ни органе извршне власти. Али што чешће се понавља да проблем постоји, и што чешће се тражи решење, пре ће и да се добије”, рекао је он.
Додаје да је жеља представника парламента да буду што више у контакту са народом који их је бирао, да за данашњи Колегијум учесници не добијају надокнаду, већ сами сносе трошкове пута.

„Једина је жеља да Скупштина Србије не буде само у Београду”, навео је овом приликом председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић.

Извор: Парламент