Најновије

Ивица Дачић сусрео се са Леонидом Слуцким Вести

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић сусрео се са Леонидом Слуцким, председником Одбора за међународне послове Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић истакао je да су односи између две државе блиски и пријатељски и да су они додатно ојачани у тешким временима које је изазвала пандемија коронавируса у целом свету. Захвалио је на свој помоћи коју је Руска Федерација пружила Србији током пандемије, истичући лични допринос Леонида Слуцког који је посредством Руског фонда мира, на чијем се челу налази, на самом почетку епидемије упутио донацију Србији у виду медицинске и заштитне опреме.

Саговорници су изразили уверење да ће постојећи стратешки односи наставити да се унапређују на свим пољима, истичући спремност да додатно ојачају сегмент парламентарне сарадње између две земље. Леонид Слуцки је захвалио на личном доприносу који је Ивица Дачић дао унапређењу билатералних односа и јачању пријатељских веза између Руске Федерације и Републике Србије и изразио уверење да ће то наставити да чини и на новој функцији, кроз јачање сарадње између два парламента.

Леонид Слуцки је пренео позив председника Државне думе Вјачеслава Володина упућен председнику Народне скупштине да ускоро посети Москву. Разговарано је о одржавању следеће седнице Комисије за сарадњу Народне скупштине Републике Србије и Државне думе Руске Федерације, која би требало да буде одржана у Београду.

Председник Скупштине искористио је прилику да још једном захвали Руској Федерацији на подршци коју пружа Републици Србији на међународном плану, посебно у вези са питањем Косова и Метохије. Леонид Слуцки је подвукао да Србија увек може рачунати на подршку Русије. Поред билатералне парламентарне сарадње, разговарано је и о сарадњи парламентарних делегација у оквиру међународних организација.

Извор : Парламент