Најновије

Дачић и Османи: Пријатељство Србије и Северне Македоније додатно ојачано у овим тешким временима Вести

Председник Народне скупштине Ивица Дачић састао се са министром иностраних послова Републике Северне Македоније Бујаром Османијем

Председник Народне скупштине Ивица Дачић оценио је да су билатерални односи између Србије и Северне Македоније добри, о чему сведочи и интензивни политички дијалог и размена посета на високом и највишем нивоу.
Изразио је спремност да на новој функцији настави рад на унапређењу билатералне сарадње и јачању веза између две државе. Истакао је да је пријатељство између две земље и два народа додатно ојачано у овим тешким временима и да у прилог томе говори и донација вакацина које је Србија, у знак солидарности, уступила Северној Македонији.
Министар Османи се сложио да се односи две земље развијају у добром правцу и истакао да је приоритет Владе Северне Македоније сарадња са земљама региона, те да је у складу са тим његова прва посета као министра иностраних послова управо посета Србији. Истакао је важност контиунираног политичког дијалога јер је то најбољи начин решавања свих питања. Захвалио је на донацији вакцина које је председник Србије А. Вучић пре пар дана уручио премијеру С. Македоније З.Заеву.
Саговорници су се сложили да треба наставити добру праксу сарадње која већ постоји кроз механизам заједничких седница влада две змеље и рад Мешовите комисије. Разговарано је о могућностима јачања парламентарне сарадње и договорено је да се интензивирају контатки и посете између параламентарних група пријатељства и парламентарних одбора, али и да се ускоро организују и посете на нивоу председника парламената.

Извор: Парламент