Најновије

Честитка Ивице Дачића Његовој Светости новоизабраном Патријарху српском Порфирију Вести

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић упутио је честитку Његовој Светости Архиепископу пећком, Митрополиту београдско–карловачком и Патријарху српском, господину Порфирију.

„Ваша Светости,
У име Народне скупштине Републике Србије и своје име најсрдачније Вам честитам на избору за Патријарха српског уз жељу да дуго и плодоносно радите у име Христово, а у част рода српског и свег рода православног.
Током свог службовања, стекли сте својим радом, пожртвованом и искреном вером поштовање међу верницима, самим тим верујемо да ће под вашим вођством трон Светог Саве вероисповедати о снажном јединству међу грађанима како у Србији, тако и у целом свету.
Ваше мудре речи и дела водиће православни српски род путем љубави и заједништва, дајући му снагу да превазиђе све изазове времена у коме живимо.
Изражавам Вам своје најтоплије жеље и наду да ће Ваше усмерење, бити успешно, по узору на Ваше свете и благочестиве претходнике а на корист очувања пријатељске љубави међу верницима, благостањa и јединствa српског народа“.

Извор: Парламент