Најновије

Новица Тончев: Снажна Србија је стварност коју данас живимо Вести

– Снажна Србија са снажним и социјално праведним друштвом, која економски напредује брже и боље од било које друге земље у региону и шире, стварност је коју данас живимо, каже министар без портфеља задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина у Србији и потпредседник СПС Новица Тончев.

Поводом Дана социјалне правде, који се сутра обележава, Тончев је рекао да би Србија коју данас живимо требало да сваком грађанину буде понос и инспирација за лични напредак.

Каже да се као социјалиста и као министар у Влади Србије заједно са својим колегама бори за друштво социјалне правде које ће изаћи из сиромаштва, обезбедити уравнотежен материјални положај и могућност развоја и бољег живота сваком појединцу.

“Као министар задужен за развој недовољно реразвијених општина, залажем се за равномеран развој недовољно развијених општина који ће се заснивати на социоекономском принципу како би се побољшали животни и културни услови и смањила незапослености у оваквим подручјима Србије”, навео је Тончев, а преноси у саопштењу његов кабинет.

Он је рекао да је СПС модерна, државотворна партија левице чије су програмске основе социјална правда и демократски социјализам, друштво у коме грађани могу равноправно да доносе и остварују своје одлуке, у коме се гарантују једнаки услови за живот грађана без обзира на њихов социјални и материјални статус и порекло.

Навео је да социјалну правду препознаје кроз идеје хуманости, солидарности и социјалне бриге о најширим слојевима становништва.

“Ми социјалисти, модерни левичари социјалдемократске оријентације, програмом смо усмерени на очување социјалног мира и одрживе социјалне сигурности свих који желе да живе од резултата рада, знања и образовања”, поручио је Тончев.

Каже да циљ који су Влада Србије и председник Александар Вучић наметнули као свакодневни и мерљив раст и развој државе, данас, можда први пут у нашој новијој политичкој историји, није у вези са стицањем богатства и иметка већ је у вези са слободом сваког појединца.

“Сигуран сам да идеју социјалне правде, коју носимо у наслеђу од наших очева, успешно преносимо и онима који ће остати после нас и који ће бити захвални да живе у сигурној, здравој и образованој Србији”, навео је Тончев.

Извор: Фонет