Најновије

Бранко Ружић: Нема шумова у комуникацији са Министарством здравља Вести

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је да нема “шумова” у комуникацији са Министарством здравља и истакао да су оба министарства сагласна да неће бити припајања студентских поликлиника домовима здравља.

Министар Лончар је раније рекао да је још прошле недеље министру Ружићу рекао да неће бити припајања студентских поликлиника домовима здравља и да о томе обавести студенте.

Студенти из иницијативе “Крени промени”, који су јутрос Лончару предали петицију против гашења студентских поликлиника са 35.000 потписа, навели су да нису били обавештени о томе и да је неспоразум “настао унутар владе”.

Ружић за Танјуг каже да нема “шумова” у комуникацији и да са Лончаром сарађује дуги низ година.

Истакао је да су, пре свега, сагледали интерес студената и да неће бити припајања студентских поликлиника домовима здравља.

“Мислим да је најважније да смо се и Лончар и ја сложили још у четвртак или петак да ће ова ситуација остати онаква каква је била и ранијих година. Заиста није било ”шумова” у комуникацији, нити има разлога да се то на тај начин тумачи, јер да их је било вероватно бисмо изнели опречне ставове. Важно је за студенте да смо изнели идентичне ставове, а то је уједно и став Владе Србије”, закључио је Ружић.

Извор: Танјуг