Најновије

Никола Никодијевић: На Београдском сајму ревакцинисано више од 30.000 грађана Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић изјавио је да је на Београдском сајму више од 30.000 грађана примило другу дозу вакцине против ковида-19.

– Успели смо да започнемо и процес масовне ревакцинације на Београдском сајму, с обзиром на то да је за 10 дана више од 30.000 наших суграђана ревакцинисано. Све тече у најбољем реду и трудићемо се да тако висок степен имунизације наставимо и у наредним седмицама – истакао је Никодијевић за ТВ Прва.

Он је прецизирао да се у Београду дневно вакцинише и ревакцинише од 6.000 до 9.000 грађана.

– Тај се посао обавља на три пункта у престоници – у халама 3 и 11 Београдског сајма, те у хали „Белекспоцентра” на Новом Београду. Дневно се у тим халама вакцинише или ревакцинише од 2.000 до 3.000 људи. Претходних седмица су у понуди биле „синофарм”, „спутњик В” и „фајзер” вакцине, а ускоро ћемо на располагању имати и „астра зенека” вакцину – најавио је Никодијевић.

Он је истакао да Министарство здравља и Институт „Батут” одређују које ће количине и које вакцине бити на располагању грађанима на поменутим пунктовима у Београду.

– Град Београд је обезбедио неопходне услове да се све вакцине чувају на безбедан начин, без обзира на произвођача. Вакцине „фајзер” и „спутњик В” морају да се чувају на ниској температури, кинеска вакцина нема ту врсту обавезе, док ћемо за „астра зенека” вакцину тек добити упутства, али не сумњам да ће и она бити складиштена према упутствима – закључио је Никодијевић.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд