Најновије

Александар Антић са Томиславом Момировићем у посети градилишту моста преко Саве Вести

Директор Коридора Србије Александар Антић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфрастурктуре Томислав Момировић обишли су радове на изградњи аутопута код Шапца, у оквиру пројекта ауто пута Рума-Шабац И брзе саобраћајнице Шабац-Лозница.
„Добили смо јасну директиву од председника Републике Александра Вучића да се сви радови на пројектима у Србији интензивирају, и чинимо максимум напора да идемо, не у складу са роковима, него да чак будемо испред рокова“, истакао је Антић.
Антић је похвалио азербејџанску компанију Азвирт која је главани извођач на овом градилишту, јер свакодневно са великим бројем људи ради на новом мосту преко Саве.
„Похвале за оно што је урађено, али и позив да се ради још више, да се ради још брже и боље. Финансијска реализација моста преко Саве је 30,8 одсто. Заиста велики део радова је урађен, пред нама је огроман посао и учинићемо максимум напора сви заједно да се ово уради у складу са квалитетом и динамиком која нам је неопходна”, рекао је Антић.


Додао је да се због значаја пројекта спајања Шапца и Руме чини све да се што пре уђе у трасу, односно да почне изградња пута.
„Мислим да ћемо у току марта завршити све потребне дозволе и решити имовинска питања да уведемо извођача у трасу, и да након тога кренемо да радимо деоницу аутопута од Шапца према Руми дугачку 21,6 километара у читавој дужини, са 11 мостова, 7 надвожњака, много пратећих објеката које треба урадити. Уз снажну подршку и сарадњу Министарства са Коридорима Србије и свим осталим учесницима, уверен сам да ће овај пројекат бити пример доброг рада И великих резултата. Готово сви шипови су завршени, раде се сада стубови и као што можете да видите, урадили смо већ и први део мостовске конструкције. Он сада већ изгледа као један озбиљан објекат, а министар и ја смо констатовали да је од наше претходне посете голим оком видљив велики напредак у радовима“, закључио је директор Коридора Србије.
Министар Момировић је од свих који су укључени у реализацију овог пројекта затражио да се убрзају радови, обзиром на значај који овај пут има.
„Захваљујем се директору Коридора Србије Антићу, свим подизвођачима, извођачима из Азвирта. молим вас да убрзате. Ово је за нас заиста значајно“, нагласио је министар Момировић.
Обиласку су, поред министра и директора Коридора Србије, присуствовали и градоначелник Шапца, Александар Пајић и председник општине Руме, Слађан Манчић.

Извор: Коридори Србије