Најновије

Милићевић: СПС за изборе на свим нивоима истовремено Вести

Социјалистичка партија Србије припремила је платформу за међустраначки дијалог коју ће изнети на састаку када буду позване све странке, а у њој се налази више захтева, међу којима је и одржавање избора на свим нивоима истовремено.

Шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић каже да се у платформи налази и захтев да буде повећан број бирачких места како би што више грађана изашло на изборе.

“Сматрамо да је веома важно да парламентарни, председнички и градски избори буду одржани у исто време, јер је то у Србији од увођења вишепартијског система увек било, између осталог и због трошкова који би били мањи, јер на крају крајева, све то иде на рачун грађана државе”, истакао је Милићевић.

Према његовим речима, социјалисти сматрају да би требало да буде најстроже забрањено да се у политичкој кампањи нападају чланови породице и деца, јер је то морално недопустиво као што се свакодневно дешава са породицом и децом председника републике Александра Вучића.

“Принцип равномерне заступљености у медијима мора обухватити и контролу над Ђиласовим електронским медијима, као што су Н1 и Нова, и штампаним медијима”, навео је Милићевић.

Милићевић је најавио да ће у наредним данима СПС упознати јавност и о другим деловима платформе.

Извор: Танјуг

фото: Србија Данас