Најновије

Ивица Дачић: И када други не могу, скупштина ће радити Вести

– Председник Народне Скупштине Републике Србије Ивица Дачић одбио је предлог посланика Јединствене Србије Војислава Вујића да се прекину седнице парламента и због епидемиолошких мера ради на другачији начин, оценивши да је тај предлог популистички.

Вујић је казао да се претходних дана апелује да се смањи број контаката због епидемије корона вируса, те да би можда посланици којих има 250 требало да буду пример.

“Молим вас да будемо пример и да покажемо да ћемо први да се придржавамо свих мера. То не значи да ми избегавамо рад и посао. Да ли сматрате да је сврсисходно да и ми прекинемо заседање и да радимо другачије”, питао је Вујић.

“Ја не знам зашто ви из СПС-а аплаудирате?”, упитао је Дачић и истакао да Народна скупштина није добровољно ватрогасно или певачко друштво, већ врховно законодавно и представничко тело у Србији.

“Па је”л ви мислите да ми сад не треба да радимо када је то неопходно? Апсолутно одбијам ваш предлог, без обзира што смо из исте коалиције, сматрам да је предлог апсолутно неодговоран и популистички. И то кажем свим посланицима”, рекао је Дачић.

Он је поручио да су посланици ту да раде у интересу народа и државе.

“Ја ћу заказивати седнице све док за то постоје услови, чак и када сви остали не могу, ми морамо, зато што смо ми од народа изабрани за то”, рекао је Дачић.

Извор: Танјуг