Најновије

Дачић и Брату: Спремност за наставак конструктивне сарадње базиране на поверењу и партнерским однoсима Вести

Председник Народне скупштине Ивица Дачић разговарао је са шефом Мисије ОЕБС у Србији амбасадором Јаном Братуом.

Председник Народне скупштине честитао је амбасадору Братуу избор на нову функцију, подсетио на одличну сарадњу која је остварена у претходном периоду док је амбасадор Брату био на челу Мисије ОЕБС на Косову и Метохији и изразио наду да ће она бити настављена и на новој функцији.
Разговарано је о досадашњој сарадњи Народне скупштине и Мисије ОЕБС у Београду и могућностима за даљи заједнички рад у циљу унапређења рада Народне скупштине.
Амбасадор Брату је истакао спремност Мисије ОЕБС у Београду да својим активностима помогне институцијама у Србији у спровођењу реформи и реализацији циљева које је Влада поставила.
Председник Народне скупштине информисао је саговорника о другој фази међустраначког дијалога и о видео састанку, који је у оквиру тог процеса имао са Дејвидом Мекалистером и представницима Европског парламента, у понедељак, 1. марта 2021. године.
На интересовање амбасадора Братуа у вези са уставним амандманима који се односе на правосуђе и избор судија, председник Народне скупштине Ивица Дачић упознао је саговорника са процедуром промена Устава.Обострано је изражена спремност за наставак конструктивне сарадње базиране на поверењу и партнерским однoсима.

Извор: Парламент