Најновије

Вања Вукић: Србија је за решавање проблема о Косову Вести

Вања Вукић, шеф кабинета првог потпредседника Владе Републике Србије и члан председништва Социјалистичке партије Србије, гостовао је у емисији “Београде, добро јутро”, на Студију Б.

“Став Србије је да неће прихватити ниједан ултиматум, без обзира на то одакле долази. Србија је за решавање проблема о Косову. Претходних година је постојао талас повлачења признања независности Косова, 19 земаља је повукло признање.
Најбитније је да су у међународној заједници схватили да без Србије нема решења проблема. Став Куртија је да се Косово уједини са Албанијом. По српском уставу и свим законима, Косово је саставни део Србије и сви проблеми морају да се решавају у договору са Србијом”, навео је Вања Вукић.

О прислушкивању председника Републике Србије Александра Вучића и његове породице истиче да ће државни органи утврдити шта је истина. “Треба стати иза државних органа и пружити подршку председнику Вучићу јер не постоји ништа јаче од државе”, рекао је Вања Вукић.

“Грађани све више верују институцијама, што се мери на изборима. Народ најбоље може измерити шта је власт урадила у претходном периоду. Ова власт је поправила стандард грађана. Србија је одувек била лидер у региону и коначно добија место које заслужује. Обезбедиће вакцине за све грађане како би се вакцинисали против коронавируса, без обзира на то којој националности припадају”, казао је Вукић.

О филму “Дара из Јасеновца” навео је да Србија неће одустати од тога да покаже међународној заједници кроз шта је прошла у прошлости и да ће подржати сваки филм који говори о страдању нашег народа јер то не смемо да заборавимо. “Србија је суверена држава и сама одлучује о чему ће едуковати своју децу”, закључио је Вања Вукић.

Извор: Студио Б