Најновије

Честитка Ивице Дачића поводом 8. марта – Међународног дана жена Вести

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић честитао је свим припадницама лепшег пола 8.март – Међународни дан жена и истакао да жене треба да наставе са својим активним учешћем у свим сферама живота како би биле укључене у све промене и решења која обликују и утичу на друштво.


„Свим припадницама лепшег пола упућујем најсрдачније честитке поводом 8. мартa – Међународног дана жена који представља симбол левичарског празника насталог као борба за политичка, економска и социјална прaва жена.
Симболично обележавање “Дана жена” је прилика да се подсетимо на дуг пут који су жене прошле како би им се признала основна људска права aли и да им још једном укажемо на потребу даљег унапређења њиховог положаја.
Жене, које чине половину популације, треба да наставе са својим активним учешћем у свим сферама живота како би биле укључене у све промене и решења која обликују и утичу на друштво јер нам искуство говори да је од кључног значаја омогућити женама пуно и једнако учешће како по питању мира и безбедности, тако и активно решавање свих проблема.
Имамо храбре, образоване и посвећене жене које морају имати право на слободу избора, једнаке услове и плате за посао који обављају, живот без насиља и дискриминације, јер без социјално стабилних, успешних и јаких жена не може бити ни стабилна, успешна и јака наша држава.
Зато, драге даме, срећан вам ваш празник, наставите да идете путем успеха, једнаког учешћа и активног решавања свих проблема које су од значаја за нашу државу и друштво“.

Извор: Парламент