Најновије

Гостовање Милутина Мркоњића и Дубравке Краљ на ТВ Прва Вести

Гости у јутарњем програму на ТВ Прва у “Прелиставању” били су почасни председник ГО СПС Милутин Мркоњић и народна посланица СПС Дубравка Краљ.

Поводом 15. годишњице смрти Слободана Милошевића у Хагу, на самом почетку Краљ је истакла –

“Када говоримо о Слободану Милошевићу, ми говоримо о државнику. Tо је прва асоцијација, верујем, сваког младог човека у Србији. Мислим да што временска дистанца буде даља, све више ће млади људи говорити о Слободану Милошевићу са позитивним приступом. Милошевића треба посматрати кроз призму Бриселског споразума који је гарант Републике Српске и гаранција права Српског народа, затим кроз призму Резолуције 1244. Ефекти политике Слободана Милошевића који се и данас осећају , јесу пропорционални изборни систем и вишестраначје.”

Милутин Мркоњић казао је да је Милошевић убијен, јер није благовремено лечен и тврди да је и погрешно лечен.

Осврнуо се затим и колико је пута Милошевић биран од народа, два пута је био изабран за Председника Републике Србије и једном за председника Савезне Републике Југославије.

“Он је убијен у Хагу захваљујући томе што је бранио своју земљу, правду и свој народ.”

-Веровао је народу, једном ми је рекао:” Мрко, веруј народу, истина ће се показати кад тад.”

Присећајући се сахране дугогодишњег Председника СПС , Мркоњић је закључио ” Слободан Милошевић није сахрањен у Алеји великана, али Алеја великана је тамо где је Слободан сахрањен.”

Извор: ТВ Прва