Вања Вукић: Здравље је на првом месту и позивам све грађане да се вакцинишу Вести

Вања Вукић, шеф Кабинета првог потпредседника Владе Републике Србије Бранка Ружића и члан председништва Социјалистичке партије Србије, говорио је о актуелним друштвеним и политичким темама у емисији “Србија онлајн”, на ТВ КЦН 1.


“Кризни штаб је препоручио и Влада Републике Србије је усвојила мере које ће се примењивати до понедељка. То је компромис између медицинског дела Кризног штаба и осталих чланова који нису медицинске струке. Морала се наћи нека равнотежа јер је велики притисак на здравствене раднике који непрекидно раде већ годину дана, од почетка пандемије коронавируса. Надам се да ће после примене ових мера број заражених бити смањен и пасти на меру коју наш здравствени систем може да издржи. Држава чини све да помогне и народу и привреди. Сваки дан болничког лечења кошта и да би се тај новац обезбедио, мора радити и привреда. Позивам све грађане да се вакцинишу и да искористе право које им је држава омогућила. Ретко која земља може обезбедити оволики број вакцина. У Израелу и Великој Британији број заражених нагло пада, што је комбинација вакцинисања и мера којих се придржавају. Надам се да ћемо ускоро кренути путем ових земаља. Према информацијама које имамо, прешли смо цифру од 800 000 људи који су примили другу дозу и преко 2 милиона људи који су примили прву дозу вакцине. У наредне три недеље имаћемо бројку од 2 милиона људи који су примили другу дозу и који су заштићени од тежих облика коронавируса”, истакао је Вања Вукић. 


Председник Вучић је први председник Србије који је посетио Краљевину Бахреин. “Посета је била врло успешна и допринеће новим инвестицијама и економској сарадњи. Договори који су постигнути требало би да донесу бољитак Србији”, рекао је Вукић. 
“Србија је једна од првих земаља у Европи по расту бруто производа и вакцинацији. Повећање стандарда није само повећање плата, већ и побољшање услова живота, као што су лечење и образовање. Здравље је на првом месту и зато позивам све грађане да се вакцинишу”, закључио је Вања Вукић.

Извор: КЦН 1