Најновије

Трнавац: Невидљиви људи поново прете “кризним штабовима“ Локал

Председник Градског одбора Социјалистичке партије у Чачку Немања Трнавац огласио се саопштењем поводом актуелних политичких догађаја у граду.

Преносимо га у целости:

Не дешава се први пут у Чачку да памфлети, цртежи или налепнице повезани са градоначелником и председником Градског већа господином Милуном Тодоровићем о наводним проневерама, буду окачени на објекте институција или јавим местим нашег града. По добро уходаном сценарију, аутор је непознат или није? Да ли је дело политичке странке, покрета или појединаца који се прикривају под велом невладиних удружења и неформалних група, сасвим је небитно, јер очита безидејност је већ дуже времена присутна код неких Чачана који желе да се баве политиком, а немају храбрости да се истом заиста баве и стану на неку политичку листу својом фотографијом, именом и презименом.

Циљ је јасан, константно понављати неистине о актуелној власти и носиоцима јавних функција нашег града, па када дође време за неке нове изборе, да се ти сада невидљиви људи појаве на јавној сцени Чачка и да прете некавим новим “кризним штабовима“ и преузимањем власти без политичког програма, што опет не би било новина код нас.

Садашњи сазив извршне и законодавне власти у Чачку, поред новца који је убиран кроз буџет Града Чачка, потрудио се да осим средстава приходованим у граду на Морави, изађе из свог ушушканог оквира у коме смо дуго били и новац за развој потражи у државним институцијама, од Владе РС, као и међународним пројектима. Милијарде динара су од 2016. године инвестиране у Чачак управо из наведених тела. Некада смо вапили да будемо отворен град и да Чачак не буде завистан искључиво од локалног буџета, а данас када се новац улива, правимо замерке и чак придикујемо да то нису наша средства. За тако нешто морате имати јачину и препознатљивост у политичким круговима али на првом месту пројекте и људе који ће их спровести на добробит свих суграђана. Као коалициони партнер и другопласирани на последњим изборима, одајемо признање градоначелнику и председнику Градског већа господину Милуну Тодоровићу који је уложио своје име и интегритет у свакој државној институцији и Влади РС да наш град напредује. Не могу се асфалтирати путеви и изградити инфаструктура само новцем буџета Града Чачка, већ подршком и умећем које до сада нисмо имали. Ни ми као носиоци јавних функција из редова Социјалистичке партије Србије се не скривамо и трудили смо се и трудићемо у будуће да се у Чачак слију републичка средства која политичким умећем обезбеђујемо.

Истичемо да се сав новац који се нађе у буџету Града Чачка контролише од стране независних ревизија и до сада нису пронађене неправилности. То је једини начин контроле, а не прозивке цртежима и налепницама по бандерама и излозима. Једно је лепити и растурати дидактички материјал којим се деца играју, а друго озбиљно бавити политиком. И на крају, у нашој држави је још увек актуелан динар, а не еуро, и ми не познајемо комисије које се баве проверама еура, а они који су памфлете залепили или су стимулисани истим од стране оних који имају превише еура или од оних чије их државе штампају.

Немања Трнавац, члан Граског већа града Чачка и председник ГрО СПС Чачак

Извор: Морава инфо

Категорије: Локал