Најновије

Никодијевић: И данас у Београду вакцинација привредника из региона – привилегија је имати вакцине Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић изјавио је за канал Вести да су и овог јутра, пре него што су почели да раде пунктови у халама 3 и 11 Београдског сајма, формирани велики редови јер се и данас на овој локацији, као и у Белекспоцентру, углавном вакцинишу грађани и привредници из региона, који су добили термин преко Привредне коморе Србије.

– Јуче је вакцинисано више од 9.600 грађана из региона на ова три пункта, а данас очекујемо 8.500 људи. Радимо у две смене и велика захвалност здравственим радницима и волонтерима из Градске управе који помажу и обављају велики део посла – рекао је Никодијевић.

Како је навео Никодијевић, апел је да на вакцинацију дођу само грађани који имају заказан термин, међутим поједини су дошли у већем броју са својим родитељима, супружницима, браћом, сестрама и они неће бити враћени.

– Стварају се гужве јер то није планиран број људи, али сигурно је да ти људи неће бити враћени. То је доказ колико људи желе да изађу из пандемије и колика је несташица вакцина у другим земљама. Поносан сам на то што можемо да помогнемо и нашим комшијама, привилегија је имати вакцине – нагласио је Ниодијевић.

Према његовим речима, процес имунизације у Београду протиче у најбољем реду, до синоћ је укупно вакцинисано 31,18 одсто пунолетних грађана. Прву дозу примило је готово 439.000, а ревакцинисано 279.000 људи.

– Очекујем да током следеће седмице, с обзиром на то да настављамо имунизацију у неколико праваца, дођемо до цифре од пола милиона људи који ће примити прву дозу. Оно што је посебно важно, више од 60 процената грађана између 65 и 74 године примило је прву дозу. Следеће седмице осим пунктова на Београдском сајму, Белекспоцентру и домовима здравља, настављамо процес вакцинације непокретних и слабо покретних људи у њиховим домовима преко наших патронажних служби. Настављамо имунизацију становништва у руралним срединама на мобилним пунктовима, што се показало као као одлична акција. На овим пунктовима вакцинише се углавном старије становништво које живи у сеоским срединама. На тај начин дневно се вакцинише до 2.000 људи и са тим процесом настављамо – појаснио је Никодијевић и додао да се и преко Привредне коморе Србије наставља вакцинација запослених у њиховим радним заједницама.

Имамо довољан број вакцина свих произвођача рекао је Никодијевић и апеловао на грађане да се пријаве јер је вакцинација једини начин да се изађе из пандемије.
 

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд