Најновије

Антић: Добра динамика радова на Моравском коридору Вести

Читава дужина Моравског коридора од Појата до Прељине је 112 километара, а прва деоница овог аутопута од Појата до Крушевца је 28 километара.

То ће бити први дигитални ауто-пут, јер ће дуж његове трасе бити постављени оптички каблови и дигитална опрема који ће омогућити бесплатан бежични интернет и најмодернији сyстем урпављања саобраћајем.

Током изградње коридора биће регулисан ток Јужне Мораве и њених притока у дужини од 68 километара.

Ауто-пут је пројектован за брзину до 130 километара на сат, имаће 11 петљи, 71 мост, 23 надвожњака, пет подвожњака ии 31 пропуст.

Моравски коридор повезаће три округа: Расински, Рашки и Моравички, са Коридорима 10 и 11. Повезаће све веће градове централне Србије између Појата и Чачка – Крушевац, Краљево, Трстеник и Врњачку Бању.

Моравски коридор чине три деонице: Појате – Крушевац у дужини од 27,83 километара, Крушевац – Адрани дужине 53,88 километара и Адрани – Мрчајевци – Прељина дужине 30,66 километара.

”Убрзали смо радове на Моравском коридору у складу с налогом који смо добили од председника Вучића, и верујем да ћемо најкасније за годину дана имати ауто-пут до Крушевца”, изјавио је директор “Коридора Србије” Александар Антић.

“У овом тренутку радови се одвијају добром динамиком. Успели смо да протеклих месеци смањимо кашења, интензивирамо радове, а о томе говори чињеница да смо средином новембра имали радове само на мосту преко пруге Београд-Ниш, а данас имамо радове на 18 тачака само у сектору 1”, рекао Антић.

Додао је како се интензивно ради на првој деоници од Појата до Крушевца дугој 24 километра.

Извор: РТС

фото: Танјуг