Најновије

Социјалистичка партија Србије задовољна оствареним резултатима на локалним изборима Вести

Социјалистичка партија Србије задовољна је оствареним резултатима које је постигла на локалним изборима који су у недељу одржани у Косјерићу, Зајечару и Прешеву. 

Изборна листа „Александар Вучић – За бољи Косјерић – Ивица Дачић“ однела је у Косјерићу убедљиву победу са освојених преко 67 одсто гласова односно 20 од 27 мандата. Поверење грађана Косјерића у коалицију СНС-СПС је дуплирано у односу на претходне локалне изборе, када је наша коалиција освојила 32 одсто гласова и 10 одборничких мандaта. 

У Зајечару, коалиција Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија остварила је резултат од 2.150 гласова, 4 мандата и поновила изборни резултат са локалних избора одржаних 2017. године. Укупан број мандата које су освојиле Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије у локалној скупштини, даје могућност за формирање апсолутне већине и пресликавање коалиције Александра Вучића и Ивице Дачића са републичког нивоа, а све у циљу наставка реализације важних инфраструктурних пројеката, отварање фабрика и стварање услова за бољи живот и бољу будућност свих Зајечараца.

Заједничка листа српских странака у Прешеву освојила је око 6 одсто гласова, а тачан број мандата знаће се после поновљених избора на једном бирачком месту.

Желимо да се захвалимо свим грађанима који су подршку дали изборним листама на којима се налазила наша партија. Још једном смо потврдили да смо стабилан политички чинилац и друга политичка опција по снази у Србији, а поверење грађана које смо добили на овим изборима је потврда одговорне и државотворне политике коју води наш председник Ивица Дачић.

Избори у три општине су протекли у фер, слободној и демократској атмосфери, мирно, без иједног инцидента и приговора у изборном процесу. Рекордна излазност, у Косјерићу 73 одсто и Зајечару 50 одсто, само су доказ да грађани желе да узму активно учешће у политичким процесима који се тичу будућности у њиховим срединама  и на овај начин су одбацили сваку могућност давања лигитимитета бојкоту појединих политичких субјеката.

Информативна служба СПС