Најновије

Александар Антић потписао уговор за ревитализацију ауто пута Хоргош-Нови Сад Вести

Директор „Коридора Србије“ Александар Антић са представником конзорцијума „ВОЈПУТ – ГРОМА ХОЛД“ Гораном Јанковићем, потписао је Уговор за побољшање државног пута IА-А1 (Е-75): Хоргош – Нови Сад (десна страна аутопута из правца границе са Мађарском). Коридори Србије су инвеститор на овом пројекту, а конзорцијум ВОЈПУТ – ГРОМА ХОЛД  извођач радова.

Овај пројекат подразумева побољшање пута на две под-деонице, укупне дужине од 40 километара. Деоница аутопута налази се и близини града Суботице и општина Кањиже и Бачке Тополе и саставни је део постојећег аутопута Е-75. Радови ће се финансирати из кредита Европске банке за обнову и развој ( ЕБРД ), а вредност радова износи 11,833,934.90 евра.

Коридори Србије настављају са реализацијом пројеката од посебног значаја за Рeпублику Србију. Реконструкција 40 километара аутопута од Хоргоша ка Новом Саду, представља значајно унапређење безбедности учесника у саобраћају, као и бољу повезаност Србије са суседним земљама. Очекујемо да ће радови почети већ у априлу месецу ове године, рекао је директор Антић.

Извор: Коридори Србије