Најновије

Мркоњић: Вучић и Момировић могу да ме позову кад им затреба Вести

НА градилишту ауто-пута од Прељине до Пожеге, пре два дана, у друштву председника Александра Вучића и министра инфраструктуре Томислава Момировића појавио се и грађевинац са најдужим стажом међу политичарима, и обратно, посланик и почасни председник СПС Милутин Мркоњић.

Многи су се питали откуд он у овом тиму и да ли је постао нечији саветник, а он на ову тему, за “Новости” каже:

– Вучић ме је звао да му будем специјални саветник, али нисам хтео. Ипак, и њему и Момировићу сам рекао да могу да ме позову кад им затреба. И они то раде кад је потребно.

На градилиште је овога пута, како је истакао, дошао на Вучићев позив.

– Ово што он ради у инфраструктури је незапамћено. Ни мој Слоба није толико радио. Зове ме да се посаветујемо кад нешто запне. Момировић је млад, перспективан и вредан момак и звао ме је чим је изабран. Говорим му да увек мора да има старије поред себе, и у кабинету, и на градилиштима да обавезно буду старији инжењери и да се труди, јер му је мандат кратак, а избори ће догодине – рекао нам је Мркоњић.

Он је додао да су за овакве активности потребни политичка воља да се развија инфраструктура, и новац, а сада после педесет година колико памти, наводи, имамо и једно и друго. Вучићу је рекао да погура завршетак на “Прокопу”, тзв. београдском чвору и да је битно што су све претходне владе настављале важне пројекте, иако је било министара који нису много знали.

Извор: Новости