Најновије

Бранко Ружић: Значај еколошке писмености код ученика важан Вести

Постоји додатни простор за изучавање и практиковање садржаја и активности из области екологије у школама, рекао је први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић на састанку са министарком заштите животне средине Иреном Вујовић.

Како је саопштило Министарство просвете, науке и технолошког развоја, на састанку је договорено да се у циљу подизања свести код ученика о заштити животне средине оформи заједничка радна група два министарства која ће радити на промоцији заштите животне средине, даљем унапређивању и проширивању знања код ученика из области екологије.

Ружић је рекао да је значај еколошке писмености код ученика важан.

Навео је да је један од прописаних основних циљева образовања и развијање свести о значају одрживог развоја, заштите и очувања природе и животне средине и еколошке етике.

“Ови садржаји већ се обрађују школама, али желимо да додатним активностима укажемо на значај очувања и заштите животне средине”, рекао је Ружић.

Додао је да образовно-васпитни систем треба да оспособи ученика да ефикасно и критички користи научна и технолошка знања, уз показивање одговорности према свом животу, животу других и животној средини.

Извор: Танјуг