Најновије

Александар Антић са председником Вучићем отворио Петљу “Батајница” Вести

У присуству председника Србије Александра Вучића је за саобраћај отворена Петља Батајница, којом становници тог и околних насеља добијају директан излаз на аутопут Е-75 и везу са старим новосадским путем. Отварању петље, чији су инветитор Коридори Србије, присуствовао је директор Коридора Александар Антић, као и министар грађевинарства Томислав Момировић, директор Путева Србије Зоран Дробњак, градоначелник Београда Зоран Радојичић, заменик градоначелника Горан Весић, председник Скупштине града Никола Никодијевић, директорка Европске банке за обнову и развој за ЈИЕ Зузана Харгитаи, и председник Општине Земун, Гаврило Ковачевић.

  • Становници Батајнице данас добијају директан излаз на ауто-пут Е-75 и везу са старим новосадским путем, ово је велики дан за Батајницу и ова петља ће, не само смањити саобраћајне гужве, већ ће привући и нове инвеститоре.“

Петља Батајница, укупне дужине око 3,5 км, повезује Батајнички булевар и логистички центар за интермодални транспорт, са ауто-путем Е-75.
Ово један од значајнијих пројеката на територији Београда, с обзиром да ће петља Батајница повезати насеље са аутопутем и умногоме олакшати свакодневни живот за становнике Батајнице.

Посао на изградњи Батајничке петље обавила је аустријска компанија Штрабаг. Подсећамо да је Интермодални терминал стратешки пројекат Владе због повезивања путничког и железничког саобраћаја. У питању је први српски терминал на коме ће се укрштати трасе теретних возова, камиона и бродова. Ту ће се обављати сви логистички послови, као што су шпедиција, складиштење, превоз и царина.

Извор: Коридори Србије