Најновије

Ђорђе Милићевић: Томас Шиб да се извини Вести

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић оценио је да је изјава амбасадора Немачке у Београду Томаса Шиба о бомбардовању Југославије 1999. године “срамна и лицемерна” и да би требало да се извини.
Милићевић је у Скупштини Србије рекао да је Шиб у својој изјави навео да је бомбардовање Југославије 1999. године контраверзно питање, али да је било потребно, јер је требало спречити хуманитарну катастрофу и геноцид на Косову.

“Најблаже речено та изјава је срамна и лицемерна”, рекао је Милићевић и оценио да је то наставак кампање појединих западних земаља да се српски народ прогласи за геноцидан.

Милићевић је оценио да је “то објашњење слично оном које су о бомбардовању Београда 1941. године дали Адолф Хитлер и Александар Лер”.

Навео је да је СРЈ нападнута због одбијања да потпише свој нестанак у Рамбујеу и због односа према албанској мањини.

“Када амбасадор једне велике државе у Србији говори о геноциду и када помиње Косово не треба никада да заборави 230.000 Срба који су протерани са простора Косова и Метохије. Онда ми имамо пуно право да поставимо питање господину амбасадору како га није срамота. Не треба нама да упути извињење, нека га упути онима који не могу да се врате на своја огњишта”, рекао је Милићевић.

Извор: Фонет