Најновије

Мркоњић: Дијалог власти и опозиције потребан, апсолутно сам против вређања Вести

Народни посланик и почасни председник Социјалистичке партије Србије Милутин Мркоњић изјавио је у Новом дану да “неће опозицију да учи шта треба да ради”, као и да је дијалог власти и опозиције потребан. “Политичари не могу да се понашају као свете краве, јеси политичар, бори се за своје идеје, неулазак у парламент је највећа грешка. У политици тога нема, ниси један мандат ушао у парламент, па како да се бориш”, каже он, понављајући да је “апсолутно против вређања, против таквих наступа”.

Мркоњић је рекао да је вакцинисан и ревакцинисан кинеском вакцином.

Каже да подржава председника Вучића што је „чекао да први милион грађана добије вакцину, па да се он вакцинише“.

Како је рекао, Борис Тадић и он су недељу дана провели у болници заједно пред Нову годину, истог дана нам је здравље пожелео најбоље и председник државе, свака част, то је један коректан однос према њему. Борис је релативно млад политичар, ја сам му неке ствари замерао тада, што је као изабрани председник и државе и странке напустио странку“, каже он.

Истиче да „неће опозицију да учи шта треба да ради“.

„Не можеш да водиш такву политику, да нападаш садашње руководство за инвестиције, за оно што је добро… Нађите шта је лоше. У крајњем случају, пети октобар је то показао, скупили су 20 људи и срушили Слобу, што је било незамисливо“, каже.

Каже да је „Србија тешка земља“, као и да „никад није веровала лажима“.

„Народ то прокљуви. Радите оно што сматрате да је добро и на тај начин се борите, не можеш ти бојкотом институција да водиш борбу за неке идеале, партије постоје због избора, покажеш ко си шта си, мотивишеш чланство да покажеш шта радиш. Скупштина мора да има опозицију“, каже он.

Одговарајући на питање о извештају АИ о Србији, каже да „он то не види тим очима“.

„Зависи на шта се то односи, спорадични случајеви не могу да буду универзална правила, ако има тога, онда се то решава. Не кажем да тога нема, али не у том обиму у ком они причају“, каже.

Каже да „није тачно да власт не трпи критику“.

„Ако ви бојкотујете изборе, шта очекујеш онда, нема те у институцијама, шта очекујеш“, каже он.

Истиче да је против тешких речи.

„Те младе људе саветујем, децо, као посланици причајте о проблемима крајева из којих сте дошли и хвалите шта је власт урадила добро“, каже.

Говорећи о дијалогу власти и опозиције, каже да „претпоставља да ће то бити добро“.

„Тај дијалог је потребан, у крајњој линији“, каже.

Како каже, „председавајући увек реагује“.

„На неки начин се уређују односи тамо. Политичари не могу да се понашају као свете краве, јеси политичар, бори се за своје идеје, неулазак у парламент је највећа грешка. У политици тога нема, ниси један мандат ушао у парламент, па како да се бориш“, каже он, понављајући да је „апсолутно против вређања, против таквих наступа“.

Говорећи о могућности предизборне коалиције СНС и СПС, каже да је „Ивица Дачић један озбиљан политичар, али кад год иду избори има проблем с њим велики“.

„Ја сам ортодоксан у том делу – партија постоји да би ишла на изборе и показала људима шта је њен програм, коалиција је за мене најбоља после избора. Могуће да постоје услови да и пре избора правимо коалицију, али врло је важно за странку да иде сама, да мобилише чланство“, каже.

Говорећи о актуелном министру грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславу Момировићу, каже да је „вредан, амбициозан“.

„Не мора да буде баш инжењер и да то зна, има ширину. Зато га и хвалим, што хоће да пита. Врло вредан и добар момак и треба му дати подршку“, каже Мркоњић.

Извор: Н1