Најновије

Милићевић о захтеву за изградњу меморијалног комплекса ОВК Вести

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић питао је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да ли је поднет захтев општине Бујановац или месне заједнице Велики Трновац, за одобрење градње меморијалног комплекса једном од лидера тзв УЧК Ридвану Цхазимију, званом капетан Леши.

Милићевић је у Скупштини Србије оценио да је реч о најновијим провокацијама Алабанаца који, како каже, у Великом Трновцу намеравају да граде такав комплекс.

“Заборављају да и општина Бујановац мора да поштује законе Србије, без обзира на припадност њених грађана. У Србији постоји закон којим је прецизно регулисано коме се и под којим условима могу градити меморијални споменици. То сигурно није омогућено онима који су учествовали у терористичким акцијама”, рекао је Милићевић у парламенту.

Функционер СПС је указао да и из Приштине такође стижу провокације, наводећи да је Аљбин Курти најавио још пре избора увођење реципрочних мера за Србију, те сада и за остале земље које не желе да прихвате суверенитет Косова.

Било је и изјава других представника са КиМ да ће ујединити са Албанијом, ако теба и пушкама, рекао је Милићевић, оцењујући да такав ратно хушкачки говор није пут за решавање питања КиМ.

Он је додао да се дијалог Београда и Приштине намерно гура у ћорсокак и да забрињава ћутање Европе која је за тај дијалог преузела одговорност.

Извор: Танјуг