Антић, Момировић и Џанг потписали Меморандум о разумевању о изради планске и техничке документације за пројекат обилазнице око Новог Сада Вести

У Влади Србије, између Коридора Србије, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и компаније ЦРБЦ, потисан је Меморандум о разумевању о изради планске и техничке документације за пројекат обилазнице око Новог Сада.

У име Коридора Србије као Инвестирора пројекта, Меморандум је поптписао директор Александар Антић, у име министарства као финансијера пројекта, министар Томислав Момировић, а у име изводјача директор компаније ЦРБЦ, Џанг Сјаојуен.
Директор “Коридора Србије” Александар Антић захвалио је Влади Србије на поверењу да Коридори Србије буду инвеститор на пројекту изградње обилазнице око Новог Сада, са мостом преко Дунава.
Истакао је да се Србија налази у “незапамћеном” инвестиционом циклусу и додао да и Коридори Србије широм земље раде на изградњи капиталних пројеката важних за будућност Србије.Неки од тих пројеката су везани за Нови Сад, а то су обилазница око Новог Сада и Фрушкогорски коридор који ће ићи од Новог Сада до Руме и чија реализација ускоро креће.
Антић је истакао да је уверен да ће до краја године почети и реализација пројекта изградње аутопута Београд – Зрењанин – Нови Сад.

Све су то предуслови да Нови Сад буде добро повезан и да омогућимо грађанима да лакше и боље функционишу”, рекао је Антић.
Директор је истакао да је данашњим Меморандумом потписано то да кинеска компанија ЦРБЦ може да приступи изгради планске и техничке документације за тај пројекат, идејним решењима, али и процени утицаја на животу средину. Антић је указао да је данашњи Меморандум кључни корак ка реализацији пројекта обилазнице око Новог Сада.
Као једног од највећег партнера Србије у изградњи инфраструктурних пројеката Момировић је издвојио кинеске партнере, са којима наша земља тренутно има пројекте укупно вредне 10 милијарди евра.
Потписивању су присуствовали и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, као и представници амбасаде НР Кине у Београду.

Извор: Коридори Србије