Ружић: У Крњачи постављен камен темељац за Дом ученика Вести

У Крњачи је постављен камен темељац за нову зграду Дома ученика Пољопривредне школе ПК “Београд”, који би требало да прими 111 корисника, а завршетак радова очекује се до краја јануара 2022. године.

Објекат је намењен за боравак, исхрану, учење и дневне активности ученика, а садржаће собе, управни блок, библиотеку, дневни боравак, кухињу, ресторан, магацине, перионицу, као и лифт намењен за четворо корисника са инвалидитетом.

Министар просвете Бранко Ружић, који је камен темељац поставио заједно са председником општине Палилула Александром Јовичићем, рекао је да је последњи Дом ученика у Београду саграђен пре 60 година, те да је данас велики дан за образовни систем.

“Наши ученици заслужују и простор и услове”, поручио је Ружић и изразио уверење да ће се у јануару у нови дом уселити ђаци.

Дом у Падинској Скели у коме бораве деца из унутрашњости је у лошем стању, а од седишта школе удаљен је више од 12 километара, што значајно отежава свакодневно функционисање установе.

Ружић истиче да ће нова зграда бити пројектована тако да се обезбеде високи стандарди А категорије, површине око 4.000 квадратних метара.

Директорка Пољопривредне школе Драгана Беновић каже да је нова зграда пројектована тако да пружа врхунске услове за смештај и исхрану ученика.

“Изградњом Дома ученика омогућићемо нашој деци да живе у мирној, зеленој оази, баш као и њихови вршњаци, из најпрестижнијих светских интерната”, рекла је Беновић.

Додала је да су локацијски услови добри, те да је школа добро повезана са центром града.

Ова инвестиција реализује се у оквиру пројекта “Образовање за социјалну инклузију”, који се финансира средствима зајма Банке за развој савета Европе и из бужета Србије, а вредност радова је 2.650.000 евра.

Извор: Танјуг