Најновије

Ружић:Ускоро квалитетан предлог за уџбенике три предмета Вести

Након што је договорено да Министарство просвете и Влада Србије припреме измене закона како би држава могла да сачини уџбенике за основце и средњошколце из српског језика, историје и географије, ресорни министар Бранко Ружић каже за Танјуг да је радна група већ сачинила прелиминарни предлог закона, те да консултације још увек трају.

Он је, након што је у Крњачи положио камен темељац за нову зграду Дома ученика Пољопривредне школе ПК “Београд”, изразио очекивања да ће се веома брзо изаћи са квалитетним предлогом.

Председник Србије Александар Вучић упутио је раније иницијативу Влади Србије да припрему и штампу уџбеника за наставне предмете од значаја за очување националне историје и идентитета преузме држава.

Ружић је тада најавио да би најпре требало да се измени Закон о уџбеницима, да се позову ауторски тимови и формира тим који ће припремити и израдити уџбенике.

“Те ствари ћемо сагледати у једном ширем кругу, како би дошли до најквалитетнијег и најбољег могућег решења”, рекао је Ружић.

Старији основци и средњошколци враћају се од понедељка 19. априла у школе, одлучио је Кризни штаб, а министар просвете Бранко Ружић каже да нема никаквих проблема пред почетак наставе по моделу од 1. септембра.

Он је за рекао да је важно да два месеца пред крај школске године ученици у континуитету, уз поштовање свих епидемиолошких мера, приведу на квалитетан начин школску годину.

Министар подсећа да је у питању више од 1.700 основних и средњих школа.

Упозорио је да уколико епидемиолошка ситуација у некој локалној самоуправи буде ризичнија, може се догодити да та школа преко школске управе упути захтев и молбу да им се одобри да наставу одрже на даљину.

“Таквих случајева нема у неком великом броју”, рекао је Ружић.

Извор: Танјуг