Гостовање Ђорђа Милићевића на ТВ Пинк: Мала Србија је успела да обезбеди четири цепива и да од Торлака направи једног од највећих произвођача вакцина у Европи Вести

Борба за вакцину је као борба за респираторе прошлог марта, оценио је председник посланичке групе СПС у Народној скупштини РС..

Ђорђе Милићевић, потпредседник ГО СПС и народни посланик, подсетио је на првобитну одлуку ЕУ да помоћ добију само чланице, док су претенденти изопштени. Он је ово изјавио коментаришући нападе на нашу земљу који долазе из ЕУ, након најава да ће Србија почети да производи вакцине против коронавируса.

  • Сада је једна мала Србија, чији је председник фактор стабилности у региону, за кратак временски период успела да обезбеди четири вакцине и успела је и да од Торлака направи једног од највећег произвођача вакцина у Европи и у овај институт ће уложити 18 милиона евра. Били смо прва држава у Европи са четири доступне вакцине и није било кашњења са ревакцином – каже Милићевић за Пинк.

Додаје да је направљен прецизан план масовне имунизације, а до маја је постављен циљ да три милиона пунолетних буду ревакцинисани, након чега се борба наставља.

  • Борба за вакцину је као борба за респираторе прошлог марта – каже посланик. Додаје да је наш здравствени ситем сјајан.

Борба за вакцину је као борба за респираторе прошлог марта, оценио је посланик.

Ђорђе Милићевић, председник посланичке групе СПС, подсетио је на првобитну одлуку ЕУ да помоћ добију само чланице, док су претенденти изопштени. Он је ово изјавио коментаришући нападе на нашу земљу који долазе из ЕУ, након најава да ће Србија почети да производи вакцине против коронавируса.

  • Сада је једна мала Србија, чији је председник фактор стабилности у региону, за кратак временски период успела да обезбеди четири вакцине и успела је и да од Торлака направи једног од највећих произвођача вакцина у Европи и у овај институт ће уложити 18 милиона евра. Били смо прва држава у Европи са четири доступне вакцине и није било кашњења са ревакцином – каже Милићевић за Пинк.

Додаје да је направљен прецизан план масовне имунизације, а до маја је постављен циљ да три милиона пунолетних буду ревакцинисани, након чега се борба наставља.

  • Борба за вакцину је као борба за респираторе прошлог марта – каже посланик. Додаје да је наш здравствени систем сјајан.
  • Извор: ТВ Пинк