Најновије

Милићевић: Садржајан и конструктиван дијалог Вести

Функционер Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић изјавио је да је та посланичка група имала са европским посланицима садржајан и конструктиван дијалог, али да о садржају разговора са Тањом Фајон, Владимиром Билчиком и Кнутом Флекенштајном не може да говори детаљно због поштовања “catham house” правила.

“Што се тиче СПС ми смо рекли да смо већ данас спремни да започемо међустраначки дијалог и да смо у потпуности сагласни са ставом председника скупштине који је рекао да је дијалог могао да крене и почетком марта”, рекао је Милићевић новинарима у парламенту.

Милићевић је казао да је европарламентарцима пренео да је важно да се дефинишу теме и формат дијалога и да ће сам резултат зависити од садржаја, те да нико не може да се искључи када је реч о политичким странкама, а да ће СПС учествовати на “оба колосека”, односно у дијалогу са и без европарламентараца.

“Желимо да саслушамо све сугестије и предлоге и да сагледамо шта је то што би могло конкретно да побољша изборне услове у Србији”, навео је Милићевић.

Он је додао да ће СПС доставити своју платформу за дијалог представницима Европског парламента, као и да су је већ доставили председнику Народне скупштине.

У платформи се, каже Милићевић, између осталог наводи да уколико неке странке напусте међустраначки дијалог не могу сматрати да њихови ставови могу да буду део агенде која ће бити резултат друге фазе разговора, затим да парламентарне, градске и председничке изборе треба одржати истовремено, те да се СПС залаже за равноправну заступљеност у медијима.

Извор: Танјуг