Најновије

Ивица Дачић: Опозиција врши притисак на правосуђе, осуђујем хајку Вести

Опозиција свакодневно врши притисак на правосуђе оценио је председник Народне Скупштине Србије и лидер СПС Ивица Дачић и осудио,како је рекао,организовану хајку на Драгана Марковићу Палму.

Дачић је у писаној изјави Танјугу још једном позвао надлежне државне органе да раде свој посао, скренуо пажњу на то да опозиција политизује случајеве из надлежности правосуђа и рекао да је пре неколико дана на заједничком састанку представника законодавне, извршне и судске власти договорен као главни принцип – да нема мешања ни коментарисања процеса и одлука правосуђа.

Дачић је и додао да тај принцип не треба да важи само за власт, него и за опозицију.

А као најбољи пример притиска опозиције навео је најављене демонстрације подршке када Мариника Тепић буде давала изјаву поводом оптужби које је изнела.

Дачић је оценио да се оптужбе користе и за позив да се сруши Влада и да се демонстрације организују тим поводом.

Он се у том контексту осврнуо и на наводног сведока на кога се позива Мариника Тепић у оптужбама против Марковића.

“Потврђено је да је наводни сведок који је оптужио Драгана Марковица Палму, члан Ђиласове странке, и да је стајао иза њега на конференцији за штампу, да је учествовао у демонстрацијама приликом упада на РТС, да се фотографисао са Мариником Тепић. Данас је саопштено да је тај наводни сведок раније осуђиван”, рекао је Дачић.

Он је позвао да надлежни државни органи раде свој посао, и наоштрије осудио организовану хајку на Драгана Марковића Палму, који је, како каже, и сам отишао сутрадан у тужилаштво са захтевом да се утврди пуна истина”, поручио је Дачић.

Извор: Танјуг