Гостовање Ивице Дачића на ТВ Хепи: Позвао сам 26 странака и готово све ће се одазвати Вести

Гост јутарњег програма “Добро јутро Србијо” био је Ивица Дачић, председник Народне скупштине Србије и лидер Социјалистичке партије Србије.
Ивица Дачић је најавио данашњи састанак скупштине Србије и рекао:

 • Данашњи састанак је у 17 сати, ја сам позвао 26 странака и готово све ће се одазвати. У току припремна фаза, консултације са партијама до 22. са парламентарним партијама а после ускрса са ванпарламентарним, а 7. маја ће веће мене обавестити. То је разговор са странкама који не желе учешће странаца, они мисле да то нарушава наш суверенитет, што у суштини и јесте тако.
  Овај дијалог где учествује ЕУ, они не путују они се онлајн договарају са свима, и то неће бити пре јуна. Ја сам мислио да је моја улога да буде што пре, али ипак морамо да чекамо на њих.
  Тешко је водити дијалог, кад неко мисли да је најјачи, када ће неко да вас вређа и када неко ваш предлог за договор схвата као вашу слабост. И Вучић је рекао да би он учествовао у том дијалогу где нема странаца, зато желим да му се захвалим што је јавно дао подршку. – рекао је Дачић за хепи ТВ.
  На питање који је став свих учесника дијалога он одговара следеће:
 • Ја не могу да знам унапред ко какве амбиције има, постоји унутрашњи проблем капацитета опозиционих странака, они већ сада анализирају да ли да учествују или да бојкотују изборе. Ја сам позвао 26 странака и готово све ће се одазвати. Очекујем да се састанак обави у радној атмосфери. – рекао је председник Народне скупштине.
  О оптужбама на рачун Драгана Марковића Палме, Ивица Дачић говори овако:
 • Ја одавно нисам чуо политички говор, да ли неко има једну или другу идеју, овде се политика води како се Вучић постави према њима. Знате да је увек владало правило у нашој политици да се приватне ствари политичара оставе по страни, ја не памтим да је некада било овако, да је била оваква политичка борба.
  Палма је мој коалициони партнер, и он је волео да прави многе догађаје, па се већина нас одазивала. Ви знате да ја откако сам први пут пропевао у Бриселу, генерално где год да идем па чак и приватно, увек неко дође, “молим вас, да ли можете да отпевате”, генерално људи ме терају. Тамо је певао и Борис Тадић, не могу да се сетим да ли је Тома Николић певао.
  Цео тај државни врх је био позиван да учествује у манифестацијама, практично је немогуће да у мом присуству или Тадића, или Вучића, неко уради тако бестидно дело, то је немогуће. – рекао је Ивица Дачић за Хепи ТВ.
  Многе политичке странке су дале предлог да се најстрожије забране приватне увреде, за оне који нису актери политичке сцене. – додао је.
  О афери “Нон- пејпер” председник Народне скупштине одговара:
 • Што се тиче “Нон-пејпера” ту постоји манија и по свету, давање значења одређеним папирима, то је стара идеја, одавно су то причали, наш одговор је и даље стари.
  Шта нама неко може да понуди у перспективи, мислим да не постоји нико такав.
  Ова посета председника Вучића је како он каже била најпријатнија посета који је он имао. – одговорио је Ивица Дачић.