Милићевић: Не дискредитујемо посланике ЕП,тражимо непристрасност Вести

Шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић рекао је на седници Одбора за европске интеграције, коме је присуствовао и известилац за Србију и један од посредника међустраначког дијалога Владимир Билчик, да нико није дискредитовао ниједног европског парламентарца, већ је изнет став да се од њих у том дијалогу очекује непристрасност.

Милићевић је на седници казао и да је сагласан са председником Александром Вучићем који је недавну посету Бриселу оценио као једну од најбољих до сада.

„Када то кажем не мислим само на подршку Европске уније у области инфраструктуре, већ пре свега мислим на обострано поверење“, рекао је Милићевић и подсетио да је стратешки интерес Србије пуноправно чланство у ЕУ.

Он је навео да влада показује потпуну одлучност и опредељеност када је реч о европском путу Србије, али и скупштина тако што је у пленуму разговарала о извештају Европске комисије, што до сада није била пракса.

Говорећи о извештају Европског парламента, Милићевић је сугерисао да треба да се води рачуна када су у питању амандмани, како неки делови Извештаја не би били плод произвољног и паушалног тумачења.

Као пример је навео констатацију да влада манипулише статистичким подацима о ковиду 19 у политичке и изборне сврхе.

Шеф посланика СПС је поручио и да је Београд искрено посвећен дијалогу са Приштином, како би се дошло до компромисног, правичног решења за све.

“Србија је поштовала све што је потписано. Србија поштује и Бриселски и Вашингтонски споразум, али и друга страна то треба да уради“, истакао је Милићевић.

Убеђен је и да ће Србија учинити напредак на пољу владавине права, на које се односе преговарачка поглавља 23 и 24.

Извор: Танјуг