Најновије

Саопштење Социјалистичке партије Србије поводом Међународног празника рада Вести

Социјалистичка партија Србије честита свим грађанкама и грађанима Први мај, Међународни празник рада, са жељом да га проведу у добром здрављу.

Ми социјалисти 21.века сматрамо да је празник рада прилика да се подсетимо на све оне који су утрли пут праведнијим и хуманијим условима за рад, али и обавеза  да заједно својим радом наставимо да јачамо изградњу друштва социјалне једнакости и правде. Заједнички именитељ свих радних права је заштита људског достојанства, а наша идеологија се и заснива на борби права радника, солидарности и социјалној правди.

И ове године, нажалост, Први мај дочекујемо у пандемијским условима. Пандемија нас је само подсетила да је стуб и жила куцавица нашег друштва сваки пожртвовани и вредни радник у Србији. Желимо да се захвалимо нашим херојима,  здравственим радницима, али и свим осталим радницима који се храбро и савесно својим радом боре у тешким условима током протеклих годину дана и без којих ми као друштво и држава не бисмо успели у овој борби.

Социјалистичка партија Србије наставиће да негује и јача социјални дијалог, подстиче нова запошљавања и креира законска решења која ће унапредити и побољшати услове рада и права радника, јер је то једини пут за стварање доброг привредног амбијента и економског развоја Републике Србије.

Информативна служба ГО СПС