Најновије

Ђорђе Милићевић: Медији да буду слободни Вести

Председник посланичке групе Социјалистичке партије Србије (СПС) Ђорђе Милићевић изјавио је да су слобода мишљења, слобода говора, слобода изражавања основни постулати једног демократског друштва какво Србија данас јесте.
„О слободи медија данас се усуђују да говоре они који имају најмање морално право на то. Они који су делима, а не речима показали шта за њих значи слобода медија, и данас, а и у периоду када су били господари медијске сцене Србије и када је могло да се чује само њихово мишљење“, рекао је Милићевић.

Он је упитао да ли је вређање новинара, деградирање и понижавање, подела на оне који по њиховом мишљењу јесу, а који нису „прави новинари“, претње, физички сукоб, насилни упад у РТС – слобода медија за коју се „Ђиласова дружина залаже“.

„Неће се историја у свом најгорем облику вратити у Србију када су медији у питању, то је давно прошло време. Престаните да покушавате да се поново бавите уређивачком политиком медија и доста више кукњаве у медијима о медијима. Оставите медије да буду аутономни и слободни у одлучивању“, поручио је Милићевић.

Извор: Фонет