Најновије

Гостовање Ивице Дачића на ТВ Прва: Наставак међустраначког дијалога после празника Вести

Председник Народне скупштине Ивица Дачић изјавио је да би међустраначки дијалог о изборним условима требало да се настави након ускршњих празника и додао да је председник Србије Александар Вучић најавио да ће се одазвати позивима за учешће у дијалогу.

Дачић је гостујући у програму на ТВ Прва поновио да се дијалог под покровитељством Европског парламента не може очекивати пре јуна.

Он је казао да је Вучић током састанка са 26 странака, које нису желеле да се дијалог одвија уз посредство странаца, показао добру вољу да се разговара.

Како је Дачић навео, суштина дијалога јесте да се чују предлози свих странака и оценио да је направљен помак у погледу преговора и поверења.

Председник Народне скупштине рекао је да није сигуран да ли ће се опозиција, која је бојкотовала претходне парламентарне изборе, одазвати и да ли ће учествовати на тим преговорима, наводећи да лидери Странке слободе и правде и Народне странке, Драган Ðилас и Вук Јеремић, нису послали платформе за међустраначки дијалог.

“Нису послали платформу јер неће да разговарају ни са Вучићем ни са мном, а хоће да разговарају са Европским парламентом. Са друге стране, Европски парламент каже да је претходни међустраначки састанак добродошао, али је стварни дијалог тамо где учествују и ови други (опозиција која је бојкотовала претходне изборе)”, рекао је Дачић и оценио да “они навијају једни за друге”.

Дачић је оценио да тај део опозиције мисли да ће Европски парламент преузети њихову платформу и да ће тако вршити притисак на власти у Србији.

Извор: Танјуг