Најновије

Гостовање Ивице Дачића на ТВ Хепи: Било би добро за политички живот у Србији да учинимо напор, да сви учествују на изборима Вести

Председник Народне скупштине Србије и Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић био је гост овога јутра на Хепи телевизији.

Бивши гувернер и министар Србије Млађан Динкић признао је да је 2012. године свесно лагао грађане Србије о расподелама деоница.

  • Нисам узео деонице. Нисам власник ничега, нисам уписао – истакао је Дачић.

О периоду 2012 године, рекао је. Ви знате да је у том периоду могла Влада да буде конституисана једино ако би се окупиле многе странке. тада није било довољно да буде нрп. СНС и СПС. Пре свега, у том тренутку је морао прво Динкић. Касније су Љаљић и остали. У свој тој расподели шта ће ко да ради, Министарство финансија је припало Динкићу. Они су имали своју финансијску полицију. То је било другачије време.

Дачић је рекао да је суштина свега у то време, било то да је земља била на ивици банкрота

. Већ сам то споменуо, и ништа ново нисам рекао. И председник Вучић је то већ неколико пута рекао. Ми тада нисмо имали те информације. Ја сам био премијер, а Вучић први потпредседник Владе, и министар одбране. Онда је дошла мисија ММФ-а и рекла неке ствари, које ми нисмо могли да верујемо. Рекли су, ако се настави тако, да ми у наредном периоду нећемо моћи да сервисирамо основне обавезе државе, односно ни да враћамо дугове, ни да исплаћујемо плате и пензије. Након тога се “укључио аларм”, и онда је била реконструкција Владе – нагласио је Дачић.

КАКО ЈЕ ДО ТОГА ДОШЛО?

Тај период је био обележен великим губљењем радних места и задуживањем. То задуживање се није одразило на повећање бруто-друштвеног производа. Значи, једна је ствар када ви узимате кредит пројектно, за неке пројекте који ће да развију производњу, индустрију и све остало. Овде смо то радили практично да би затварали рупе у буџету. Када се подвуче црта, онда се у једном тренутку поставило питање Како ће држава да функционише? Ја сам и тада причао да је држава пред банкротом и управо све те мере које су донете након тога су помогле да држава опорави јавне финансије.

ДАЧИЋ О ЉУБИМЦУ: НИКО НЕ СМЕ ДА ЈОЈ ПРИЂЕ

Председник Народне скупштине Србије Ивица Дачић и његова породица имају љубимца, пса Тајру.

Он се на речи водитељке Катарине Корше да је Тајра још мала, нашалио:

Више није ни мала, нико не сме да јој приђе, али још ће да порасте – казао је Дачић.

ДИЈАЛОГ: СИТУАЦИЈА ПОСЛЕ ПРВОГ САСТАНКА

Реч је о дијалогу на два колосека. нису то различити колосеци, ни оно што је супротно једно другоме. У једном делу дијалогу су странке које не желе да учествују у дијалогу где су присутни странци. С друге стране постоји дијалог коме помажу представници Европског парламента, тако бар пише. Међутим, они су сада у припремној фази, која дуго траје – рекао је Дачић.

Он је најавио следеће:

  • До сада је завршена припремна фаза у странкама које су у Парламент – најавио је Дачић, и додао:
  • Данас и сутра ће бити разговори са ванпарламентарним странкама, све је то онлајн – истакао је Дачић.

ОПОЗИЦИЈА И ИЗБОРИ

Дачић се такође осврнуо и на “идеју опозиције”.

  • Лансирана је идеја да се у оквиру опозиције одраде примарни избори – рекао је Дачић.

За крај гостовања, Дачић је рекао да би било добро за политички живот у Србији да учинимо напор да сви учествују на изборима.

Извор: ТВ Хепи